top of page

Serviciile noastre

Brain Map

Electroencefalograma Cantitativă (qEEG) sau Brain Map este procedeul de scanare a creierului la nivel cognitiv, executiv și funcțional care îți oferă acces direct la funcționalitatea ariilor importante ale creierului tău și cu ajutorul căruia identificăm activitatea electrică dezechilibrată la nivelul regiunilor cerebrale.

Instrumentul pentru evaluarea undelor cerebrale este aparatul qEEG care măsoară activititatea electrică a undelor cerebrale pe 20 de arii și astfel îl ajută pe operator să cuantifice puterea, cantitatea, distribuția și rația undelor cerebrale. Pentru a realiza această măsurătoare, se plasează pe cap o cască care conține senzori care au capacitatea de a măsura undele cerebrale a diferitelor frecvențe. Aceasta este o scanare complet non invazivă care citește activitatea creierului și frecvența patternurilor și care ne arată cum funcționează creierul.


Așadar, prin identificarea regiunilor neuronale care funcționează deficitar putem avea o imagine mult mai clară, obiectivă și specifică a problemelor afective, emoționale sau mentale. Brain Map îți oferă informații despre activitatea creierului tău și te ajută în identificarea tulburărilor emoționale, neuropsihice, neurologice, de comportament, cum ar fi: stres post traumatic, stres, anxietate, depresie, probleme de concentrare, ADHD, burnout, migrene, tulburări de somn, tulburări de limbaj, tulburări de memorie, tulburări de alimentație, tulburări obsesiv-complusive etc. 
Pașii pentru procedură sunt simpli:


Anamneza psihică și emoțioală- care ne ajută să înțelegem ce v-a adus la noi.


Ședința de BrainMap - înregistrarea hărții activității creierului pacientului, care constă în următoarele:
⦁    Pacientul stă confortabil pe un scaun în timp ce operatorul îi fixează pe cap o cască cu 19 electrozi de argint, plasați pe fiecare centru aferent zonelor neuro-anatomice ale creierului.
⦁    Aceşti electrozi sunt prevăzuţi cu bureţi umeziţi cu apă salină, pentru a conduce activitatea electrică a creierului către hardware. Hardware-ul o măsoară şi o transmite mai departe software-ului de pe computer, pentru a o înregistra şi prelucra.
⦁    Pacientul trebuie să stea nemişcat 12 minute cu ochii închişi şi apoi 12 minute cu ochii deschişi, timp în care software-ul va putea realiza înregistrarea electroencefalogramei.
⦁    Procedura este noninvazivă, senzorii de EEG puși pe scalp doar înregistrează curenții emiși de creier.

 

Prelucrarea datelor pentru întocmirea raportului activităţii cerebrale
Durata acestui proces poate dura până la 2 săptămâni.

 

Interpretarea rezultatelor
Constă într-o ședință în care operatorul interpretează raportul BrainMap împreună cu pacientul și îi propune protocolul de Neurofeedback personalizat pe baza rezultatului.


Ședințele de antrenament Neurofeedback
Fiecare ședință de antrenament Neurofeedback este personalizată fiecărui pacient în parte, în funcție de rezultatul obținut la BrainMap se va lucra specific pe zonele din creier (ariile Brodmann) care au activitatea electrică în afara parametrilor de normalitate pentru a restabili starea de sănătate.

Neurofeedback

Cele patru principii ale antrenamentului Neurofeedback. Pe cine ajută și cum?


Creierul uman este conceput pentru a se adapta la diferite medii, dispoziții și activități. În timp ce un tip de undă cerebrală poate fi dominantă în timpul unei anumite activități, celelalte sunt încă active, deși la niveluri inferioare. Însă, o serie de factori pot contribui la apariția unor dereglări, încât creierul ajunge să fie excesiv de activ atunci când ar trebui să fie calm sau substimulat atunci când ar trebui să fie concentrat. Neurofeedback-ul poate ajuta persoanele care se confruntă cu dereglarea neuronală să învețe să își reantreneze creierul și să-și recupereze funcționarea neuronală optimă. 


Să începem cu ceea ce considerăm noi că sunt cele patru principii de bază ale acestui antrenament.
⦁    Oricine poate învăța cu ușurință cum să își modifice undele cerebrale folosind neurofeedback.
⦁    Modificarea undelor cerebrale îți poate îmbunătăți funcționalitatea creierului, de cele mai multe ori în moduri neașteptate. 
⦁     Antrenamentul neurofeedback este ceva ușor de făcut, dar felul în care funcționează poate fi mai greu de înțeles. 
⦁    Acest antrenament este noninvaziv. El îi transmite un feedback creierului tău ca să îl ajute să învețe cum să îți modifice tiparele de reacție și pentru a se re-cabla. (Rewire)
 
Neurofeedback folosește sunetul, imaginile vizuale și vibrațiile pentru feedback.
Programul folosește semnale auditive sau vizuale pentru a ajuta pacienții să-și recunoască tiparele de gândire și să încerce să le modifice. Prin acest proces, pacienții pot învăța să-și regleze și să-și îmbunătățească funcția creierului și să atenueze simptomele diferitelor tulburări neurologice și afecțiunilor de sănătate mentală. Neurofeedback-ul crește pragul creierului și crește implicit reziliența la stres pe parcurs ce crește stabilitatea.

Pe cine poate ajuta?
Răspunsul este pe toată lumea. Antrenamentul neurofeedback este un instrument puternic pentru antrenamentul creierului. Pentru că în esență acesta îți modelează creierul, îmbunătățește sincronizarea corticală și abilitățile de comunicare. O sincronizare mai bună permite diferitelor zone ale creierului să funcționeze mai eficient. Chiar dacă nu ai o simptomatică anume, un creier care funcționează mai eficient te va ajuta în viața de zi cu zi. 


Situații în care te poate ajuta antrenamentul neurofeedback
⦁    Școală, muncă și activități sportive
⦁    Abilități de organizare 
⦁    Auto-exprimare 
⦁    Calitatea și rapiditatea în luarea de decizii
⦁    Abilitatea de a gestiona stresul 
⦁    Interacțiunile sociale 
⦁    Relațiile interumane
⦁    Rezliliență emoțională 


Modificări ale creierului care sunt deosebit de receptive la neurofeedback
⦁    ADHD 
⦁    Depresie și anxietate 
⦁    Tulburări de somn-dificultăți de adormire, de a dormi sau de a te trezi
⦁    O minte care “aleargă” sau rămâne “blocată” în gânduri 
⦁    Comportament sau gânduri obsesive
⦁    Dificultăți în gestionarea emoțiilor (reacții necontrolate, plâns, furie)
⦁    Nivel scăzut de toleranță
⦁    Dificultăți de procesare/cognitive sau tulburări de învățare (dislexie, discalculie)
⦁    Probleme de limbaj sau vorbire 
⦁    Tulburări din spectrul autist
⦁    Migrene cronice sau dureri de cap 
⦁    Probleme neurologice 
⦁    Atacuri de panică și tulburare de stres post-traumatic 
⦁    Traumă de atașament/ de dezvoltare 
⦁    Tulburări de procesare senzorială, abilități motorii fine și grosiere 


Antrenamentul neurofeedback nu tinteste simptomele si nici nu rezolva toate problemele, el doar ajută creierul să își îmbunătățească sincronizarea, care ajută la ameliorarea simptomelor. Este asemănător unui antrenament cu greutăți la sala de sport, dar pentru creier, care îți permite să vizezi și să întărești circuitele cheie ale creierului cu feedback în timp real.

O explicație simplă a antrenamentului neurofeedback.
Nu îți poți simți undele cerebrale, chiar dacă ele sunt active tot timpul. Ele joacă un rol vital în felul în care gândești, te concentrezi, îți gestionezi stările, procesezi informația etc. Dacă te confrunți cu “simptome ale creierului”, antrenarea undelor cheie să funcționeze mai eficient te pot ajuta să te simți mai calm, să îți reducă starea de anxietate, să îți îmbunătațească somnul și să îți crească starea de sănătate. Dar cum face asta?
 
Antrenamentul de neurofeedback constă în ședințe regulate de 30 de minute și este o interfață calculator-creier. Un electroencefalograf (EEG) folosește senzori care sunt plasați pe scalp, pentru a măsura activitatea creierului urmând modele electrice de pe suprafața scalpului. Aceste măsurători oferă informații despre activitatea corticală și a undelor cerebrale. Există patru tipuri principale de unde cerebrale. Acestea includ unde delta (indică somnul profund), unde theta (indică somnolență sau meditație), unde alpha (indică relaxare), unde beta (indică vigilență sau lucru). În timpul unei sesiuni de neurofeedback, pacientul va sta confortabil pe un scaun cu senzorii plasați pe scalp. Acești senzori citesc doar semnalele electrice produse de creier și le transmit unui computer, nu transmit niciun tip de semnal către creier. În funcție de planul de tratament, vi se poate cere să vizionați imagini pe un ecran, să ascultați muzică sau să jucați un joc video. Pe măsură ce vă angajați în această activitate simplă, operatorul va monitorizează undele cerebrale și setează parametrii de antrenament țintiți, folosind un software specializat de cartografiere a creierului. Se obține astfel o reprezentare vizuală a fluxului și refluxului tiparelor de unde cerebrale în timp real, pe măsură ce creierul răspunde la diferiți stimuli. Frecvențele obținute sunt inhibate sau recompensate, bazate pe evaluare apoi pe răspunsul la evaluare, sesiune de sesiune.

Beneficii:
⦁    Creșterea calității somnului
⦁    Calmarea mentală (creșterea atenției, reducerea furiei, a nivelului de frustrare, scăderea impulsivității, conștientizarea consecințelor faptelor).
⦁    Creșterea capacității de învățare, atenție și ascultare 
⦁    Îmbunătățirea reglării neurologice (stimulează neuroplasticitatea)
⦁    Dezvoltarea empatiei și a compasiunii și a relațiilor interumane
⦁    Îmbunătațirea capacității de a lua decizii precum și creșterea capacității de autocontrol emoțional
⦁    Îmbunătătește memoria
⦁    Reducerea durerii cronice
⦁    Creșterea stimei de sine și a imaginii de sine 

 

Masaj terapeutic

Masajul terapeutic sau medical este utilizat pentru a ameliora și trata durerile, contracturile musculare, unele tipuri de leziuni osteoarticulare și rigiditatea. S-a dovedit a fi util în realizarea drenajului limfatic, este folosit și pentru tratamentul unor afecțiuni mentale și emoționale, inclusiv ameliorarea stresului, anxietății și depresiei, contribuind la gestionarea simptomelor asociate atacurilor de panică. Nu în ultimul rând masajul medical este utilizat pentru reducerea tensiunii arteriale și musculare, prin inducerea unei stări de calm și relaxare profunde. Scopul principal al masajului terapeutic este relaxarea musculară, reducerea stresului și a durerilor musculo-articulare. Prin stimularea pielii și a sistemul nervos, pe lângă efectul terapeutic urmărit se obține și reducerea durerii, a stresul emoțional și fizic.

Consiliere psihologică

Consilierea este o relatie de colaborare in care o persoana specializata (consilierul) asista clientul in gestionarea problemei / situatiei cu care se confrunta si ajuta la imbunatatirea abilitatilor de rezolvare a acesteia precum si la procesul de luare a deciziilor.
In cadrul acestui proces, clientul isi va dezvolta abilitati precum : autocunoastere, comunicare, stima de sine, identificarea convingerilor limitative,ameliorarea emotiilor negative si a consecintelor traumelor pe care le-a experimentat,gestionarea conflictelor si o mai buna relationare cu cei din jur, dezvoltarea unor strategii de adaptare la situatia ce necesita consiliere.

bottom of page